DE MOS SPOT VEERMAN-OPVOLGER VOOR PSV: 'DIRECT HALEN, GAAT HET OOK HIER MAKEN'

Aad de Mos weet het zeker: mocht PSV komende zomer afscheid nemen van Joey Veerman, dan moeten de Eindhovenaren zich versterken met Dave Kwakman. Het AZ-talent, net als Veerman geboren in Volendam, speelde tegen RKC Waalwijk nog ruim een uur in de Alkmaarse hoofdmacht. 

Veerman is dit seizoen een van de dragende krachten bij aanstaande kampioen PSV, stelt ook De Mos in Aad en Rik, een rubriek van het Eindhovens Dagblad. "Meneer Veerman. Die speelt geweldig voetbal. Dat dwingt hij zelf ook af. Als je hem analyseert, dan doet hij altijd dat ene stapje vooruit waardoor hij steeds weer opnieuw aanspeelbaar is. Dat is een voetballer met gogme. Ik denk dat hij moeilijk te houden zal zijn", aldus De Mos. 

Veerman heeft er geen geheim van gemaakt open te staan voor een transfer naar het buitenland. Mocht het zo ver komen, dan weet De Mos al wie er in zijn voetsporen moet treden. "Als ze een opvolger zoeken: ga dan gelijk naar Alkmaar, en haal die Kwakman op. Heb je weer een Volendammer, die gaat het hier ook maken. Direct halen."

De negentienjarige Kwakman speelde tot dusver drie keer in de hoofdmacht van AZ. In de Keuken Kampioen Divisie speelde hij al 27 duels voor Jong AZ. Daarin was hij goed voor een doelpunt en vier assists. 

2024-04-15T13:29:54Z dg43tfdfdgfd